Barion Pixel

Improve your Medical English Become a brave speaker Develop a professional style

Hogyan kezdjek neki az angolozásnak?

Tudom, hogy elfoglalt vagy, hogy ezer felé szakadsz. Tudom, hogy amikor végre van egy kis időd, fáradt vagy. És azt is tudom, hogy szeretnél többet foglalkozni az angollal, hogy jobban tudj kommunikálni a páciensekkel, vagy hogy ki tudj menni külföldre dolgozni, vagy hogy tudd olvasni a legfrissebb szakirodalmat, értsd az oktatóvideókat, részt tudj venni szakmai továbbképzéseken, workshopokon. És tudom, hogy nehéz nekifogni, időt-energiát fordítani az angolra a mindennapokban, bármennyire is szeretnéd elérni ezeket a célokat.

Ezért írom most Neked ezt a bejegyzést, hogy segítsek elérni a célodat! Ha már itt vagy és olvasod, azt mutatja, hogy komolyan gondolod az angolozást – ezzel az első lépést meg is tetted a céljaid felé! Gratulálok!

Válaszolj az alábbi kérdésekre, hogy tisztábban lásd, hogyan lenne érdemes hozzáfogni az angolozáshoz!

Ha pedig itt beírod a válaszaid és a végén megadod az email címed, akkor emailben is elküldöm neked az összefoglalót, kiegészítve személyre szabott tanácsokkal is – nem egy gép fogja generálni, én, személyesen írok majd neked tanácsokat! 😊

Köszönöm szépen, ha megosztod velem a válaszaid! Szívesen segítek azzal, hogy tanácsot adok, merre tovább! 😊

És akár elküldöd a válaszaid, akár nem, íme itt van néhány általános tanács:

CÉLOK

 1. Jó, ha egy konkrét célra fókuszálsz egyszerre. Ne csak azt mondogasd „meg kéne tanulni angolul…”, hanem mondd ki, hogy pl. „Szeretném, hogy amikor bejön egy külföldi páciens, akkor magabiztosan tudok vele kommunikálni.”
 2. Bontsd elemeire ezt a célt, például:
  – tudnom kell a szakterületemhez tartozó szókincset angolul
  – tudnom kell feltenni a fontos kérdéseket és megérteni a hozzájuk tartozó válaszokat
 3. Adj magadnak egy időkeretet, például:
  – A nyári turista szezonra szeretném elérni, hogy meg merjek szólalni angolul és ne kelljen kérnem tolmács segítségét.
 4. Szűkítsd le, mire kell fókuszálnod, például:
  – Ahhoz, hogy nyáron már tudjak jól kommunikálni, elég ha erős a szókincsem, meg merek szólalni és biztosan meg is értem, amit hallok – vagy ha nem, tudom, hogy kérdezzek tovább, hogy biztosan értsek.
 5. Tudd, hogy elég, ha bizonyos, számodra fontos és hasznos területeken tudsz jól angolul. Gondold át, abban a szituációban, amelyben jól szeretnél angolul beszélni, mit szoktál mondani magyarul – ezeket kell angolul jól tudnod.

STRATÉGIÁK

 1. Mindenki máshogy tanul hatékonyan. Te mikor érzed frissnek az agyad? Reggel, felkelés után? Zuhanyozás vagy mosogatás közben? Útközben? Futás közben? Ügyeletben az üres járatokban? – Találd meg a számodra legjobb tanulási helyzetet!
 2. Ami egyszer jól működött, nagy eséllyel újra jól fog működni. Mindenki agya picit máshogy van huzalozva és ha felismered, a tiéd hogyan működik, az előnyödre fordíthatod! Néhány példa: Szókártyákkal tanulsz jól? Vagy ha leírsz mindent? Ha felveszed és visszahallgatod? Neked mi segít?
 3. Mi az, ami működni látszik? Például: Nézel sorozatokat, és úgy érzed, jót tesz az angolodnak, csak éppen a szaknyelvi készségeid nem fejleszti? Ez azt mutatja, számodra ez egy hasznos stratégia – kövess szakmai vlogokat, nézz youtube-on oktatóvideókat a számodra fontos témakörökben.

KIHÍVÁSOK

 1. Milyen helyzetekben nincsenek jelen az akadályozó tényezők? Melyik az a napszak, akár 20 perc, amikor tudnál koncentrálni az angolra? Mit kell ehhez megmozgatnod? Kit tudsz megkérni, hogy vigyázzon picit a gyerekekre? Mikor tudod kikapcsolni a mobilod egy rövid időre?
 2. Volt már, hogy nagy lendülettel nekifogtál az angolozásnak, aztán a negyedik napon már valahogy nehezen vetted rá magad? Miért volt ez? Szükséged lenne esetleg külső nyomásra? Valamilyen játékos motivációra? Találj ki valamit, ami motivál, például csatlatkozz a HealthTalkON Club csoporthozvállald az 5 napos kihívást, vagy kérj tőlem egy privát e-learning felületet, ahol játékosan, jutalmakért tanulhatsz angolul! De megkérheted egy barátod, családtagod is, hogy valamilyen módon játékosan kényszerítsen az angolozásra. Tanuljatok együtt, egymást kikérdezve!
 3. Konkrétan csak egy valami nem megy jól? Nehezen értesz angolul? Nehezen beszélsz vagy fejezed ki magad? Fókuszálj csak arra! Ne akarj nyelvtant tanulni, vagy magolni szavakat, egyszerűen csak tedd ki magad az angolnak! Enjoy! 😉

Lendülj bele az angolozásba MOST!

5 napos kihívás

Ha 5 napon át minden nap megcsinálod az adott napi feladatot, a végén ajándékba kapsz egy ingyen online órát! 😉

Szeretnél értesülni további ingyenes anyagokról?

Csatlakozz a zárt Facebook csoportunkhoz és tanulj hatékonyabban!
Andrea, PhD hallgató
Andrea, PhD hallgatóonline magánóra
Read More
Sziasztok, online és személyes magánórákon szoktam részt venni, amelyek nagyon magas szakmai színvonalúak és így nagyon hasznosak számomra a PhD kutatásomhoz szükséges cikkek, prezentációk és poszterek megírásához, elkészítéséhez! Alexandra mindig nagyon felkészült és pontos, minden kérdésemre több opciót is javasol (kifejezések, nyelvtani megoldások) és nagyon türelmes velem:) Ezúton is köszönöm neki! Andrea
Veronika, Sejtbiológia/főiskolai tanár
Veronika, Sejtbiológia/főiskolai tanárlektorálás
Read More
Alapos és korrekt nyelvi lektorálást kaptam. Emellett Alexandra a tudományos publikációk álom-lektora. Nem csak a nyelvhelyességet, koherenciát és kohéziót tudja a lehető legfényesebbre csiszolni, de valamennyi egészség-témában, a kutatást is beleértve, szakmai értelemben is jártas, széleskörűen művelt, igazi polihisztor. Mindezt az általa vezetett foglalkozásokon és a saját kutatási területemhez kapcsolódóan is megtapasztaltam.
Eszter, gyógytornász
Eszter, gyógytornászTurnON - 5-day challenge
Read More
Nagyon ötletes, élvezetes, inspiráló és könnyedén teljesíthető volt az 5 napos kihívás. Mindezek felett még távlati iránymutatást (és további kihívást) is adott, hogy is lehet beépíteni a napi teendőkbe a rendszeres angolozást.
Tamás, oktató (felsőoktatás)
Tamás, oktató (felsőoktatás) magánóra
Read More
Az egészségügyi szaknyelvi tanulás során a leghasznosabb segítségem. Az online platform miatt rendkívül rugalmas, jól illeszthető egy elfoglalt szakember időbeosztásához. Az oktató rendkívül profi. Jól felépített, pörgős órák, mondjuk úgy, maximálisan kihasználja a résztvevők agyi kapacitását. Csak ajánlani tudom.
Andrea, dietetikus, tudományos munkatárs
Andrea, dietetikus, tudományos munkatárs magánóra, prezentáció előkészítés
Read More
Több alkalommal is kértem Alexandra segítéségét nagyon speciális témával (táplálásterápia, klinikai táplálással) kapcsolatos prezentációk elkészítésében, illetve külföldön tartózkodó felettesnek, angol nyelvű, havi beszámolók készítésében. Alexandra, minden alkalommal nagyon felkészült a találkozókra. A kreativitásával és a nyelvi bravúrjaival minden alkalommal egy „remekmű” született. A magas színvonalú munka mellett, kellemes és közvetlen hangulatban zajlottak az órák, vidám személyisége hamar mosolyra készteti a „tanulókat”. Maximálisan figyelt arra, hogy személyre szabott tematika alapján haladjuk, és az óra végére mindig elkészültek a betervezett anyagok.
Miklós, orvos
Miklós, orvoslektorálás
Read More
Alexandra nagyon segítőkész volt! Mindig gyorsan válaszolt, a megbeszélt határidőket pontosan tartotta! Orvosi angolban kimagasló a tudása! Csak ajánlani tudom a vele való munkát!!
András, physiotherapist and lecturer
András, physiotherapist and lecturerTalkON Club
Read More
Thumbs up! Great meeting, nice people, relaxing though inspiring atmosphere… What else can be mentioned if you feel a bit stressed when speaking up is needed in English:)
Petra, szülésznő
Petra, szülésznőmagánóra
Read More
Alexandra órái mind a nagyon magas szintű tudása, mind a kisugárzása és kedvessége miatt nagyon szuperek voltak. Mindig úgy éreztem, hogy olyan segítséget kapok az önálló otthoni tanulásomhoz ami tényleg nagy segítség. A személyes konzultációk során mindig nagyon motiváló volt, és olyan módszereket alkalmazott amik a mai napig úgy érzem segítségemre vannak. Illetve mindig nagy örömmel és izgatottsággal vártam a közös alkalmakat vele, így összefoglalva mindenkinek nagyon szívesen ajánlom Alexandrát.
Gyógyszeripar/Clinical Trial Manager
Gyógyszeripar/Clinical Trial Manager online magánóra
Read More
Nagyon hasznosak és aktívak az online órák. Teljesen személyre/szakterületre szabott feladatok! Számomra hasznos, hogy egyből megkapom emailben az óra után a hibáimat és amiket átbeszéltünk. Nagy segítség előadásra való felkészülésben. Sokkal magabiztosabban kommunikáltam az online órai felkészülés után.
Laura, ápolónő
Laura, ápolónőonline magánóra
Read More
Azoknak ajánlom Alexandrát, akik magas szinten, érthetően, logikusan, ezzel együtt egy nagyon kellemes közegben szeretnének angolul tanulni. Szeretem, ahogy személyre szabottan, könnyen tanulhatóvá teszi a nyelvet számomra. A kapott házi feladatok szintén könnyűvé és élvezhetővé teszik a tanulást. Korrekt áron, igényesen felépített órák. :)
Orvos, aneszt/intenzív
Orvos, aneszt/intenzívTurnON - 5-day challenge
Read More
Köszönöm az 5 napos kihívást, motiváló volt. Örültem, hogy gyorsan elvégezhető, nem túl egyszerű, de megoldható feladatok voltak. Örültem a változatosságnak is, jó volt különböző típusú feladatokkal foglalkozni.
Ágnes, aneszteziológus
Ágnes, aneszteziológusonline magánóra
Read More
Nemcsak naprakész nyelvtudást kaptam, hanem önbizalmat is, hogy használjam! Mindezt nagyon jó hangulatú, tartalmas órákon. Csak ajánlani tudom!
Dóri, gyógytornász
Dóri, gyógytornászonline magánóra
Read More
Bevallom, kicsit féltem az első óra előtt, mert még sosem voltam hasonló idegennyelvi magánórán, főleg nem online formában. Az első alkalommal megbeszéltük, hogy mik a céljaim, miben szeretnék fejlődni és attól kezdve csak arra a témára összpontosítottunk. Az óra közben Alexandra jegyzeteket készített a fontosabb információkkal kapcsolatban, ami sokat segített az önálló készülésben is. Mindamellett, hogy nagyon hasznosnak találtam az órákat a magas szintű szakmaiság miatt, Alexandra vidám személyiségének köszönhetően nagyon jó hangulatban telt az idő. Szívből ajánlom őt mindenkinek!
Previous
Next
Please accept the Terms and Conditions to proceed.